DROP! 2020

DROP!’s verjaardagsfeest met een wedstrijd!

Op 19 september 2020 wordt DROP! twee jaar.

 

En hoe viert DROP! haar verjaardag het liefst? YES, met een grootschalige opruimactie!

Dit binnen het kader van World Clean Up Day 2020.

Met de huidige world-crisis (yup, het is niet enkel een coronacrisis, toch?) voelen we allemaal hoe belangrijk het is om even te kunnen ontspannen in een aangenaam stukje groen.  Veel Deurnenaars hebben namelijk niet de luxe van in een eigen tuin te kunnen rusten.

Deze editie gaan we dus de prachtige verborgen parel "Bremweide-park'' opruimen.

Lees meer hieronder over de Bremweide.

  • Datum: 19 september 2020

  • Genodigden: alle Deurnenaars – jong en oud – met een hart voor onze straten, onze wijken, onze rivieren, onze oceanen en onze mensen. Ons milieu.

COVID-19 maatregelen beperken ons dit jaar tot max. 200 deelnemers

  • Plaats: Bremweide. Dit mooi stukje groen in ons District wordt helaas nogal te vaak gebruikt als dumpingzone. Er is daar dus heel wat werk te verrichten.

13u30 tot 16u30: we kuisen op DJ beats via uitgestippelde routes per ingeschreven bubbel. Jouw route ontvang je bij aankomst. 

  • Dresscode: eigen opruimmateriaal zoals vuilniszakken, grijpers en handschoenen- indien in uw bezit. Zo niet, geen probleem, wij voorzien het ter plaatse!

  • Wedstrijd: maak een (ludieke) foto voor, tijdens of na het opruimen van je/jullie zelf en post ze op social media (Facebook & Instagram) en tag onze DROP! social media pagina. Gebruik de #DROP2020 en/of #DROPBremweide en maak kans op verschillende prijzen verdeeld door onze sponsors (tickets voor den Antwerp F.C., De Grote Schijn, kortingsbon ÔKSQIN, Antwerp Giants) 

De dag na het evenement zullen wij de foto’s zelf publiceren (tot maandag 21/9) op onze social media pagina’s en de deelnemers daarin taggen.

Via Instagram Stories worden de beelden ook gedeeld. We vragen daar de deelnemers en publiek om te stemmen.

De meest populaire foto’s (likes + stemmen via IG Stories) winnen de wedstrijd!

De foto’s worden in drie verschillende categorieën opgedeeld: 

1. Individueel

2. Groepen

3. Kids (groep of individueel)
 

De winnaar van iedere categorie wint voor zichzelf én de groep de prijs.

27/9 23u59 einde fotowedstrijd

28/9 bekendmaking winnaars

 

<<<BELANGRIJK BERICHT >>>

Inschrijving is verplicht via dit formulier zodat we het nodige materiaal - vuilniszakken, grijpers en handschoenen - kunnen bestellen én om aan de lokale coronaregels te voldoen.

Inschrijving met groepen van maximum 5p (je bubbel), of groter indien je gezin groter is.

Max. aantal deelnemers dit jaar: 200. Dus schrijf je snel in! :-)

Schrijf je nu in!
De eerste 25 inschrijvingen ontvangen een tote-bag met gadgets. 

Waarom de Bremweide?

De Bremweide aan het Bosuilstadion vormt een groen eiland van 30 hectare in een stadsomgeving, met grote gazons en groepjes bos.

De Bremweide is dan ook een perfecte locatie voor zonnekloppers en sportliefhebbers. Joggers kunnen op het  aangelegde loopparcours in een groene omgeving aan hun uithoudingsvermogen werken. Ook kinderen kunnen zich hier volledig uitleven op de avontuurlijke speeltuin.

Voor hondenliefhebbers is er in het park meer dan 3 hectare avontuurlijk ingerichte hondenloopzone afgebakend. Naast het park kunnen zij ook terecht op de hondenloopzone aan de Gallifortlei. 

De wereldbefaamde Belgische landschapsarchitect Jacques Wirtz tekende het park in de jaren zeventig. Het vormt als het ware een groen eiland in een stadsomgeving, dankzij grote gazons, groepjes bos en een dichte randbeplanting die als buffer werkt. De ontwerper is erin geslaagd om de parkbezoekers de illusie te geven ergens anders te vertoeven, door te werken met grote open ruimten zonder aangelegde wegen of infrastructuur.

https://www.antwerpen.be/nl/info/bremweide